Please enable JS

Kárai Anita az ITEXEC konferencián

Kárai Anita az ITEXEC konferencián

2022 jún. 28 /

Kárai Anita, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. üzletfejlesztési igazgatója először vett részt az ITEXEC konferencián, ahol a humán blokk kerekasztalában osztotta meg gondolatait a legújabb munkaerőpiaci trendekről.                                                                                                             

 
Az elmúlt hónapokban jelentős változások voltak érzékelhetőek a hazai munkaerő-piacon, amelyek arra kényszerítik a munkáltatókat, hogy kritikusan szemléljék az eddigi munkaerőkeresési módszereiket és alkalmazkodjanak egy teljes mértékben jelöltvezérelt keresés-kiválasztási folyamathoz.
A pandémia első hulláma következtében óriási teret nyerő home office, a jelentős bér és bérigény növekedés, valamint a soha korábban nem tapasztalt munkaerőhiány, új típusú kihívások elé állítják mind a munkáltatókat, mind a fejvadászcégeket.

A HumanField tapasztalatai alapján az IT munkaerőpiacon jelenleg DevOps Engineer munkakörre van a legnagyobb kereslet, utánuk a Cloud Engineer pozíciók következnek, de hardver és beágyazott fejlesztőkre is óriási igény mutatkozik, ahogy a nyitott „Data”-s pozíciók száma is egyre erőteljesebben növekszik. Java fejlesztőkre már évek óta drámai igény mutatkozik, amely az utóbbi időkben sem látszik csillapodni.

Azok a cégek, amelyek gyorsan reagálnak és képesek voltak megreformálni a kiválasztási folyamataikat, azok sikeresen célba is érnek, hiszen sokszor már nem napokon, hanem bizony órákon múlik, hogy melyik cég ajánlatát fogadja el egy jó jelölt.
A jelöltek hatalmas elvárásokat támasztanak leendő munkáltatójukkal szemben, így egyre fontosabb az izgalmas szakmai kihívásokon túl a minimum a piaci átlagot elérő fizetés és a rugalmas munkaidőbeosztás. Az IT-sok esetében, amelyik cég nem biztosítja akár a teljes home office lehetőségét, ott bizony egyre nehezebb a nyitott pozíciók betöltése.

Kárai Anita szerint a legnagyobb kihívást a pályakezdők integrálása jelenti a munkaerőpiacra, ugyanis a laza egyetemi évek után egy sokkal szabályozottabb és komoly elvárásokat támasztó környezetben kell megfelelniük. A generációs különbségekből is fakadó munka iránti hozzáállásukat tovább fokozta, hogy a távoktatás miatt hozzászoktak ahhoz, hogy kötetlenül, saját idejüket beosztva éltek, ezek után éles váltás bekerülni az első munkahelyükre. Ebben a kritikus helyzetben minden vállalatnak óriási segítséget jelenthet egy professzionális fejvadászcég bevonása a keresés-kiválasztási folyamatba.

A HumanField minden évben a TOP3-ban van a vezető kiválasztó cégek rangsorában. A magyar fejvadászcégek között pedig 2015 óta piacvezető. Fontos kiemelni, hogy a HumanField vezetők és specialista pozíciók betöltésével foglalkozik, azaz nem „tömeges” toborzás, hanem direkt megkeresés, úgynevezett executive seach módszertan segítségével töltik be nagy sikerrátával és rövid határidővel megbízásaikat.

Kövess bennünket a Facebook-on és a LinkedIn-en.